Andy Warhols supper.

By bastian

desember 2, 2023

 

Andy Warhol har vi introdusert mye her, og han er jo som nevnt flere ganger tidligere en pioner innen pop art. Det var i 1962 som han først begynte å se på det som skulle bli noe av hans mest berømte verk. Suppe. Ja, Warhol ville vise, med suppe som eksempel, hvordan masseproduksjon påvirket oss, og hvordan han selv i sin hjerne masseproduserte artistiske instinkt. Det er derfor det ikke finnes bare et verk som Warhol har hatt med suppe som motiv, men mange flere.

 

Men i 1962 så malte Warhol 32 bilder av suppe på lerret, hvor alle viste frem ulike smaker av Campbell Soup. Grunnen er at han pleide å drikke det, hver dag i over 20 år, hele tiden. Så det er noe som ble brent inn i hjernen hans. En del av hans liv kan man si.

 

Det er svært interessant å se hvordan slike ting kan påvirke oss, sannsynligvis har du der hjemme også noe som du bruker vær dag, uten helt å innse det selv. Noe som er masseprodusert, men som du bare elsker. Og slik var det også for Warhol, så han er ikke så ulik meg og deg.

About bastian

kenza