David Hockney, A Bigger Splash.

By bastian

juni 17, 2024

 

Som et eksempel på at pop art virkelig forsøkte å dekke alle mulige aspekter av samfunnet, så kan man bare se mot arbeidet til den britiske artisten David Hockney. Han begynte å bli mer og mer interessert svømmebasseng, og hvordan de så ut. Han var fascinert over de rette linjene, den moderne estetikken og hvordan folk flest nøt bassengene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det var i 1967 han skapte sitt mest kjente verk, A Bigger Splash. Og det er simplisiteten i det som er er fascinerende. Det viser et moderne hjem, en klappstol og to palmetrær i bakgrunnen. Det som naturligvis er i fokus i maleriet er bassenget. Et enkelt stupebrett som vaker over det fine vannet som ikke synes for mye på grunn av vannet som splasher opp mot observatøren.

 

Det er som sagt en av de viktigste ingrediensene i pop art, å utforske det enkle og ukompliserte i det hverdagslige liv til folk flest. Fargene er sterke og det er en umiddelbar gjenkjennelighet i det når man ser på det. Dette var altså noe som interesserte Hockney mye, selv om det kan virke som en ganske triviell sak i samfunnet, men det er det som pop art er!

About bastian

kenza