Den legendariske Warhol.

By bastian

juli 20, 2024

Før vi går videre med noenting her så må vi nok rette oppmerksomheten til pop art største stjerne og den som virkelig var den ledende figuren i denne bevegelsen. Andy Warhol er hans navn, han ble født den 6 august i 1928, i byen Pittsburgh i USA til innvandrere fra Slovakia. Grunnen til at Warhol må nevnes er fordi det er han som så oftest kobles til pop arten, mer enn noen artist på denne tiden. Han er like viktig for pop arten som Jackson Pollock var til abstrakt ekspresjonisme, eller Mozart til klassisk musikk.

Det var på slutten av 50-tallet som Warhol begynte å bli kjent for sine malerier, og det var i hans studio i New York, The Factory, hvor mange samlet seg. Intellektuelle mennesker kom, og drag queens, skribenter og Hollywood kjendiser. Alle samlet seg rundt Warhol på grunn av hvem han var. Grunnen er helt enkelt at han var en svært dyktig artist og en svært berømt en, det er ikke galt å tenke på han i samme gate som Pablo Picasso for eksempel, i forhold til hans status. I tillegg, når det kommer til kunst, så er han antageligvis USAs mest kjente artist. De har naturligvis hatt andre mer berømte stjerner, men innen kunstverdenen så er det ingens om slår han i USA. Det han gjorde var å fange essensen av det amerikanske samfunnet på 50- og 60-tallet, og det i seg selv er svært betydningsfullt.

 

Hans kunst fanget ikke bare kulturen, men også hendelsene som definerte tiden, samtidig som han han fanget mye av det hverdagslige i livet. Det er en slags historiefortelling, siden det han malte var realisme i så måte. Det var rett og slett han som hadde det største ansvaret i at pop art ble den dominerende kulturbevegelsen i hans tid. Det er jo slik mye av menneskeheten har forandret seg, av mennesker som har evner helt utenom det vanlige, og som klarer å definere sin egen tid, på en måte noen andre ikke klarer. Folk flest kjenner som oftest hans etternavn , fordi det har blitt synonymt med bevegelsen. Andy Warhol døde den 22 februar i 1987 i New York. Fremover skal vi se på hva som gjorde Warhol så spesiell, noen av hans maleri, og effekten han hadde på folk rundt seg.

About bastian

kenza