Eduardo Paolozzi – kjent pop art kunstner

By bastian

juli 20, 2024

Paolozzi er en kjent pop art kunstner som utmerket seg for sine verker som både provoserte og gledet. Som italiener i Skottland under andre verdenskrig var det ikke lett å overleve, men kom fra det en gudegave som kunstner av populærkunst.

Et av hans mange verker er I was A Rich Man`s Plaything som viser en pinup-kvinne i lett utfordrende klær. Og det var akkurat på denne tiden at popkulturen spredte seg rundt om i verden. Mange i dag vil gjerne se ut som en pinup, med hjelp av Motivas TrueFixation anatomisk implantat, sminke og riktig bekledning.

Vakre linjer skapte oppstandelse for Paolozzi

Verkene til Paolozzi gjorde at han bli slått til ridder og kunne titulere seg som Sir. Han kjente anatomi svært godt. Et anatomisk implantat fra Motiva er også ren kunst, blant annet fordi de har:

  • En cellevennlig silkemyk overflate
  • Forsterkede fliker som minimerer forskyvning
  • Linjer som kirurgen kan følge for bedre tilpassing

Paolozzi sine verk bar preg av høy kunnskap om kroppen. Det viste han ikke bare med malerier i pop art sjangeren, men også med sine skulpturer. Uten denne kunnskapen ville det være vanskelig å lage disse kunstverkene.

Kunnskap gir utvikling

Som implantater har kunstutdanning utviklet seg over mange hundre år. Eduardo Paolozzi underviste i skulptur og keramikk ved flere institusjoner, inkludert:

  • Hochschule Künste Hamburg
  • University of California, Berkeley
  • Royal College of Art

Paolozzi hadde en lang tilknytning til Tyskland, etter å ha jobbet i Berlin fra 1974 som en del av Berlin Artist Program til det tyske akademiske utvekslingsprogram.

Men også erfaringer fra barndommen skulle ha betydning for hans eksperimentelle kunstart.

Pop og Art

Både kunst og musikk er kultur. Vi er avhengige av den uten at vi vet det selv. Det er mange som ønsker å utvikle seg som menneske ved å formidle det som de fleste liker. Enten det er å lage pop art kunst, skape en popkarriere eller noe helt annet.

Pop Art handler mye om å ta tilbake hegemoniet i verdensarvens kunst. Man kan godt si at det er en reaksjon på en aksjon. Det samme gjelder for de som vil lykkes i verden. De må være nyskapende, samtidig som de beholder det kjente. Som ved pop art, var hele poenget å gjenerobre kunstinteresse i Europa fra New York. Derfor kan man trygt si at det som er moderne er også det tradisjonelle.

Hvordan vil du påvirke

Vil du gå med flokken, eller stikke deg ut? Har du tålmodighet til å sitte å vente på en mulighet? Eller er du nødt til å skape furore? Kunst skal forundre, provosere og skape debatt. Vi kan godt si at Paolozzi sin kunst er som en reklameplakat. En dame med stor utringning og lårkort blomstrende kjole kan helt sikkert reklamere for iskrem.

Hvordan vil du påvirke verden? Gjør det med kunnskap om kunsthistorien i baktankene!

About bastian

kenza