Hva er pop art?

By bastian

juli 20, 2024

De aller fleste av oss har hørt om pop art, men hva er det egentlig? I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på hva det er.

Pop art som bevegelse

Det var på 1950-tallet at pop art ble en veldig populær kunststil. Mange vil si at det er Andy Warhol sin fortjeneste at dette skjedde, men det finnes også andre store artister som Roy Lichtenstein og Keith Haring som bidro til at bevegelsen ble så stor som den ble.

Pop art bevegelsen bestod av å bruke symboler og emblemer fra populær massemedia og gjøre dem om til kunst. Et godt eksempel på dette er f.eks Andy Warhol sine trykk som inneholder merkevaren Campbell’s Soup Cans. Hvis du ikke tror du har sett dette bildet, så bare google det og du vil fort finne ut at det har du! I tillegg ble Roy Lichtenstein svært kjent for sine bilder som hadde tegneseriemotiver.

Nyere pop art

Noe som er sikkert er at det finnes en rekke kunstnere i dag som fortsatt henter mye inspirasjon av pop art i dag. Pop art er jo bare et kort begrep for populærkunst, så sånn helt teknisk sett, så er alt som er populær kunst pop art. Det er en diskusjon vi kan ha en annen gang.

I Norge har det også vært en rekke kunstnere som har hatt stor suksess med masseproduksjon av kunst, i en spesiell type stil. Pushwagner er vel en av de som er mest kjent for stilen, mens Marianne Aulie sine klovnebilder har blitt masseprodusert som bare det. Det finnes også nyere kunstnere, som Eivind Blaker som har gjort et solid inntog med sine skulpturer. Han er nok en du bør sjekke ut litt ekstra hvis du ikke allerede har hørt om han. Hans verk er verdsatt svært høyt!

About bastian

kenza