Pop art skulpturerv

By bastian

desember 2, 2023

 

Pop art finnes i mye i vår verden, og Claes Oldenburg var en pop artist som lagde pop art skulpturer, mer enn noen annen artist på denne tiden. Ja, pop art skulpturer er faktisk en ekte greie, og det går ut på å skulptere ting på samme til å få dem til å se ut som det man ville se på et pop art verk.

 

Oldenburgs arbeid gikk ut på det samme som det vanlige pop artister gjorde, men han lagde kunst ut av varene i seg selv, i stedet for å male dem eller lignende. Hans arbeid var mer ironisk enn hva de andre drev med. Han kunne lage mye objekter som en osteburger ut av hardt malet gips, mens en vask kunne bli laget av mykt, synkende vinyl. Hans mål var å frata funksjonalismen til et formål totalt. Ved å gjøre det så måtte en observatør se på objektet i et annet lys, og revurdere dets mening.

 

Som sagt mange ganger allerede så var pop art en kritikk mot samfunnet, samtidig som at det var en annerkjennelse om hvordan samfunnet nå var. Mye av det Oldenburg skapte er på utstillingen i offentlige steder, og om du ser noen irrasjonelle skulpturer av hverdagslige objekter så er det mulig at du ser på et verk fra Oldenburg. Det er ikke rart at pop art kom inn i alle kunstformer, siden artistene i det store og det hele hadde de samme tankene om samfunnet, bare at de uttrykte det på ulike måter, som Oldenburg gjorde.

 

About bastian

kenza