Populær kunst

By bastian

juni 17, 2024

I denne artikkelen skal vi snakke om populær kunst. Det første vi skal gjøre er å definere hva det egentlig er for noe. Etter at vi har gjort det så skal vi se litt på de forskjellige typene populær kunst som finnes rundt om i verden, og spesielt hva som er populært her i Norge. Vi skal også snakke om hva det vil si å uttrykke seg gjennom kunst.

Hva er populær kunst?

Når vi snakker om kunst så snakker vi altså noen ganger om en ferdighet, eller noe teknikk som vi utfører i for eksempel sport eller lignende aktiviteter. De fleste tenker derimot på ting som malerier, skulpturer, musikk, dans og lignende. Uansett hva det er vi snakker om så har kunst noe ved seg som omhandler det å uttrykke seg selv. Dette skal vi snakke mer om senere, men nå som vi har definert kunst så kan vi gå videre til å se hva populær kunst er.

Det ligger kanskje litt i navnet, men det er egentlig noe mer som ligger i det. Det handler ikke bare om kunst som er populært blant folk, selv om dette er det selve betydninger er. Populær kunst kan også bare gjennom å representere gjennomsnittet vise oss hva det er vi som et samfunn er opptatt av til enhver tid. I musikk har vi for eksempel en sjanger som heter pop musikk. Dette ordtaket betydde på et tidspunkt noe “de fleste” hørte på. Det har derimot utviklet seg til å bli sin egen sjanger, og vil ikke alltid gi en like nøyaktig beskrivelse av virkeligheten. Pop sjangeren låner ofte alle slags instrumenter og teknikker fra andre sjangere, og formålet her er ikke alltid teknisk perfeksjon eller kunst. På mange måter så kan denne slags musikk være en slags forstørrelse av folkemusikk.

Å uttrykke seg selv

Grunnen til at populær kunst er populært er at vi bruker det vi kan for å uttrykke opplevelser som de fleste av oss kan relatere til. På grunn av at så mange mennesker kan relatere seg til musikk så blir det også flere tilkoblinger til denne typen kunst. Gjennom perioder så kan du også finne stereotypisk musikk og andre måter å uttrykke seg selv på. Interiør og arkitektur er også noe som kommer og går i perioder. Dersom du besøker https://www.familietapeter.no/ kan du for eksempel finne forskjellige populære måter å innrede hjemmet ditt på. Dette viser til at slike ting kommer og går, men det er alltid en stor mengde mennesker som er enige om hvilken kunst som definerer deres opplevelser som individ. Når man uttrykker noe slik så blir det populært med en gang.

Dette betyr ikke at kunster er dyp, objektivt bra eller noe lignende. Mange kritikere til kunst er derfor ofte veldig kritiske til populær kunst.

About bastian

kenza