Dame som besøker en utstilling

Unni Askeland til Ålesund!

By bastian

juni 17, 2024

Bilde av farge og malepenslerKunstneren Unni Askeland kommer til Ålesund for å ha en pop-up utstilling. Hun er en fargerik og spennende person og kunstner. Pop-up utstillingen skal holdes på Brunholmen, og åpner fredag ettermiddag 20. april og varer til og med søndag kveld 22. april. Det er kunstformidler Arnfinn Tautra Nygård med kunstgalleriet Simart som står ansvarlig. Hva får vi se på pop-up utstillingen? Unni Askeland har flere kunstuttrykk å by på, og kommer til å stille ut litt av hvert både av trykk og maleri. Kan nevne silketrykkserien BIG, BIG, BIG med motiv av storheter som Marilyn Monroe, Greta Garbo og Andy Warhol, og serien «Munchadopsjoner» med flere av Edvard Munchs kjente motiv.

Full action med ballonger og mere når Unni Askeland skal ha utstilling. Kan ikke si at Unni er gammaldags, men mere som en moderne bohem-dronning. Til Ålesund kommer hun med pupper, dildo og hele pakka! Hun mener at norsk kunst er utrolig kjedelig med alt for mye intellektualisering. Hun bruker i prosjektene sine kjente ikoner fra populærkulturen og beveger seg litt i pop-up sjangeren, og ønsker slik å gå sine egne veier. Hun har sin egen måte å se ting på. Det andre mennesker overser kan hun fokusere på, og slik blir hun litt annerledes enn oss vanlige. Det at ho har fått så mye oppmerksomhet har mye med hennes holdning til kunsten. Hun ønsker å skape kunstverk som provoserer og som en også kan ha det moro med å se på.
Om Unni Askeland sies det at hun er en norsk Andy Warhol. Hun har gjort akkurat som hun ville, og aldri vært redd for å uttrykke seg. Mye av det hun uttrykker i prosjektene sine gjennom pop-up kulturen gjenspeiler mye av hennes egne syn på livet. Ho har hatt stor suksess med Casablanca-serien og utstillingen «A lot of water under the bridge» som skapte oppstandelser i miljøet. Hun er også spesielt fokusert på konflikten mellom kvinne og mann som er et viktig tema over alt i samfunnet. Gjennom utstillingen «Unnivers», ble 20 såkalte inkprints vist frem sammen med en del verk fra Ari Behn. Hun har et ekspressivt språkbilde.

Unni Askeland har i dag et enormt atelier i kjelleren i et stort kjøpesenter på Jessheim, Kløfta utenfor Oslo hvor hun er bosatt også. Denne dama som er i sin beste alder, i femti årene har flere kunstuttrykk og by på. Hun er trolig den mest kjente kunstneren i landet vårt, og det med tanke på at så mange uten særlig kjennskap til kunst kjenner til henne. Da er det verdt å ta en titt på hennes kunstuttrykk.

About bastian

kenza