Warhol og Marilyn Monroe.

By bastian

desember 2, 2023

Vi har jo sett at pop art er en kommentar på samfunnet, og på hva som skjer i samtiden. En av datidens største stjerner var Marilyn Monroe. Hun var sammen med James Dean og Elvis Presley muligens datidens største stjerner. Hun døde i 1962 og det var noe som påvirket mange i USA og spesielt dets artister. Det Andy Warhol gjorde etter hennes død for å vise hennes liv frem er ganske fascinerende i hvordan han fremstiller det, og metoden han brukte.

 

Han brukte et PR-bilde fra filmen Niagra som hadde Monroe sitt ansikt. Og han malte hennes ansikt gjentatte ganger, i begynnelsen i fargesprakende måte, noe som representerte hennes stjerne i media og verden generelt. Men etterhvert i maleriet så blir fargene svakere og svakere, før de blir helt svarte og hvite, noe som representerer hennes død, men også kulten av berømthet.

 

Det er som sagt ganske enkelt i stilen, men det er en veldig sterk beskjed som kommer gjennom i bildet om hvordan hele kjendiskulturen fungerer. Han gjorde det samme med avdøde personligheter som Jackie Kennedy og Elvis Presley.

 

Etter meningen til de fleste eksperter, så er dette geniale måter å få frem en beskjed på

About bastian

kenza