Pushwagner

By bastian

mai 24, 2024

Det er få som kan måle seg like høyt som Andy Warhol, men i Norge har vi også hatt en pop art-kunstner i verdensklassen.

Navnet hans var Pushwagner.

Hvem var Pushwagner?

Han var en kunstner som levde et vanvittig liv. Han var narkoman og drev samtidig med kunst. Dette førte til at han fikk pengeproblemer og at han solgte en del av maleriene sine. Dette har i senere tid blitt bestridet.

Måten Pushwagner var en pop art-kunstner på, var at han malte hvordan han oppfattet samfunnet. Mange av bildene hans ble også masseprodusert. De mest kjente verkene hans inkluderer Soft City, som også har blitt gitt ut som bok. Dette er et verk hvor han kommenterer på hvordan vi i den moderne verden lever livene våre.

Inspirasjon

Det finnes faktisk flere mennesker der ute som har funnet så mye inspirasjon i bildene hans at de har endt opp med å male hus i samme farger. Du kommer fort til å legge merke til at gulv har en stor betydning i Pushwagner sin kunst, men at han tar utradisjonelle valg i forhold til farger på disse.

Det som er spennende er at det også har blitt laget en film om Pushwagner. Denne filmen bør du absolutt få med deg hvis du er interessert i norsk pop art. Her får du et utrolig innblikk i en av Norges moderne superstjerner innenfor kunsten. Det er ingen tvil om at denne karen kommer til å være en del av norsk kulturarv i lang tid fremover.

Les mer om norsk kulturarv som har en usedvanlig rik historie. Her vil du få se norsk kunst fra et helt annet perspektiv, nesten som en mer nasjonalromatisk kunstform.

About bastian

kenza